Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ
Για τη δημιουργία αυτού του συλλογικού έργου απευθύνουμε ευχαριστίες στην κ. Ιωάννα Σκαρλάτου για τη σύλληψη της ιδέας, στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Χριστοδούλου για τον εμπνευσμένο πρόλογό του και τις πολύτιμες νουθεσίες του, στην κ. Μαρία Νουσοπούλου για την καλαίσθητη σχεδίαση του εξωφύλλου, αλλά κυρίως σε καθεμία εκ των πρεσβυτέρων Φωτεινή Βλάχου-Τζεφριού, Δήμητρα Γκούτη-Τσιαμπόκαλου, Παναγιώτα Κοντούλη-Χαμαμτζόγλου, Σοφία Κουτσούρη-Δορμπαράκη, Μαρία Κυτιλή-Μουρτζανού, Ελένη Λεφάκη-Στάτη, Αγαθή Μάγγανου-Χριστοδούλου, Μαργαρίτα Σακελλάρη-Δαδανού, Μαρία Σανιδά-Βαρσαμίδη, Μαρία Σαραφοπούλου-Ραμαντανάκη, Ρουμπίνη Τσακανίκα-Λευθεριώτη, Ελένη Φιλιππάτου-Καλλίκα. Τα κείμενά τους αποτελούν μια πολύφωνη μαρτυρία της θυσιαστικής αγάπης με την οποία υπηρετεί το μυστήριο της Ιερωσύνης η πρεσβυτέρα στο πλευρό του ιερέα-συζύγου της.
Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης:
«Η πρεσβυτέρα, είτε βρίσκεται σε μικρό χωριό, είτε σε μεγάλη πόλη, είναι ο καθρέφτης των χαρισμάτων της Ιερωσύνης που απορρέουν από την κατ’ οίκον ιερατική ζωή - Εκκλησία. Μπορεί ο καθρέφτης αυτός να είναι θολός, μπορεί να είναι και πεντακάθαρος. Ο κόσμος τον χρειάζεται καθαρό, επειδή έχει ανάγκη να βλέπει το σωστό παράδειγμα. Δεν υπάρχει βέβαια το τέλειο ζευγάρι, ούτε η τέλεια συνταγή. Η φιλότιμη όμως προσπάθεια και η καλή πρόθεση ανταμείβονται από τον Θεό, διότι “τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν”».
***
Σε αυτό το συλλογικό έργο δώδεκα πρεσβυτέρες περιγράφουν την επαφή τους με το μυστήριο της Ιερωσύνης και μιλούν για προσωπικά τους βιώματα μέσα στην ιερατική οικογένεια. Καθρεφτίζουν τη σύγχρονη γυναίκα που βιώνει τα μυστήρια του Θεού στη ζωή της με το βλέμμα της πρεσβυτέρας…
Γνωρίστε την έκδοση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου