Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά

Με αφορμή την παρουσίαση του σήματος και της ιστοσελίδας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Της Μαρίας Κοσμίδου
Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 7 Φεβρουαρίου του 2019, δόθηκε στη δημοσιότητα το επίσημο σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που έχει ως σκοπό τον συντονισμό των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Παράλληλα έκανε την πρώτη εμφάνιση στο διαδίκτυο και η ιστοσελίδα www.greece2021.gr της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Στο σημείο αυτό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι πολύ χρήσιμο φάρμακο για όσους έχουν υπόταση. Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε, περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και η πίεσή σας θα ανεβεί σε λίγα δευτερόλεπτα… Αν όμως είστε υπερτασικοί καλό είναι να πάρετε ένα χαπάκι πριν την περιήγηση. Ίσως χρειαστείτε και δεύτερο όταν φτάσετε στο μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος , που μας προτρέπει να «αναζητήσουμε σήμερα μία Νέα Μεγάλη Ιδέα, η οποία δεν θα έχει περιεχόμενο εδαφικό, ούτε όμως, ανεδαφικό!» 
Τρομάζει κανείς στη σκέψη των μελλοντικών αναρτήσεων της ιστοσελίδας καθώς διαβάζει την εισαγωγική παρότρυνση των συντακτών:  «Μπείτε στο χρονολόγιο της Επανάστασης και επιλέξτε ή προσθέστε το δικό σας γεγονός. Γράψτε για αυτό. Αναδείξτε τον ρόλο των πρωταγωνιστών. Αν το 2021 είστε μεταξύ 18 και 21 ετών, με το κείμενό σας συμμετέχετε αυτόματα στη διαδικασία επιλογής για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη ως πρεσβευτές της χώρας μας, στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821» Λες και δεν έχει γραφτεί η Ιστορία της Επανάστασης ήδη και θα πρέπει να την ξαναγράψουν τα παιδιά μεταξύ 18 και 21 ετών. Από ποιες πηγές; Από τα σχολικά βιβλία Ιστορίας των τελευταίων ετών που είναι κατάλληλα μόνο για προσανάμματα;   
Είχαμε κάποιες υποψίες ότι αυτό το εγχείρημα δεν θα είναι για το καλό της Ελλάδας. Μετά την «παγωμάρα» που προκάλεσε ομολογουμένως η σύνθεση της Επιτροπής και οι προοδευτικές, ανθελληνικές τους δηλώσεις -πάντως ξένες προς την ιδέα της Επανάστασης του ’21- ήρθε το μήνυμα της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιάννας Αγγελοπούλου για την παρουσίαση του σήματος, το οποίο σκιαγραφεί τους στόχους αυτού του καλά μελετημένου εγχειρήματος:
«Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως, εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα. Και αυτό είναι το σήμα μας. Το σήμα της γιορτής και της ευκαιρίας μας. Ας το βάλουμε όλοι στην καρδιά μας».
Σε ποιους απευθύνεστε κ. Αγγελοπούλου και κύριοι της Επιτροπής; Τι ακριβώς μας ζητάτε; Τι θέλετε να γιορτάσουμε και για ποια ευκαιρία μιλάτε; Για ποιο λόγο βρίσκονται στην ιστοσελίδα που τόσο έντεχνα κατασκευάσατε, θέματα όπως η αμερικανική επανάσταση, το πότε έγραψε τον τελευταίο πειρασμό ο αφορισμένος Καζαντζάκης, το πως διασκορπίστηκε η στάχτη της Μαρίας Κάλλας στο Αιγαίο, η προβολή άλλων προσώπων όπως της Μελίνας Μερκούρη ή του Γρηγορίου Λαμπράκη και άλλα πάρα πολλά γεγονότα άσχετα με την Επανάσταση του 1821; Τι σχέση έχει με το θέμα μας η πράσινη ανάπτυξη; Αν για όλους εσάς τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι ευκαιρία για διαφήμιση της Ελλάδας που ονειρεύεστε και τυχόν επιχειρηματικές σας δράσεις, γιατί το συνδέετε με την ιερή αυτή επέτειο; 
Προφανώς αφορά εσάς και  κάποια μειοψηφία συμπατριωτών μας, που δεν αισθάνονται καμία συγκίνηση για την Πατρίδα. Όμως δεν αφορά όλους εμάς που ακούμε τον Εθνικό Ύμνο και δακρύζουμε. Δεν αφορά όλους εμάς που έχουμε την καρδιά μας γεμάτη αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα, αυτό που είχαν οι ήρωες του 1821 και που ήταν αρκετό για να ξεσηκωθούν και να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό.
Λέτε πως εμείς όλοι είμαστε Ελλάδα. Ποιους εννοείτε; Μήπως συμπεριλαμβάνετε και τα εκατομμύρια μουσουλμάνων που ήρθαν με παράνομο τρόπο στη Χώρα μας; Αλίμονο! Τις ημέρες των λαμπρών εορτασμών σας, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά του Τουρκοφάγου, του Μακρυγιάννη και του Κανάρη κι εσείς εκεί στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα πιστεύετε ότι γίνεται σεισμός.
Εάν πραγματικά θέλετε να γιορτάσουμε μαζί σας, χρησιμοποιήστε τις δυνάμεις σας, για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού, που συνεχίζει να αποτελεί ηθική και συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας για να πραγματοποιηθεί το Τάμα του Έθνους. Αυτό είναι το δικό μας όνειρο, έστω και τόσο αργά, έστω και 200 χρόνια μετά, να τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης του ’21 πραγματοποιώντας το Τάμα του Κολοκοτρώνη και των Ηρώων του Έθνους. Είναι τόσο εύκολο για ανθρώπους με τη δική σας επιρροή!
Πράγματι έχουμε ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Το δικό μας όνειρο είναι να μεταδώσουμε ανόθευτη την Ιστορία στα παιδιά μας, να νιώθουν όπως εμείς, υπερήφανοι που είναι απόγονοι του Γέρου του Μωριά, του Καραϊσκάκη, της Μπουμπουλίνας και όλων των ηρωικών μορφών που με αυτοθυσία υπερασπίστηκαν την Ελλάδα μας. Δεν ονειρευτήκαμε ποτέ ένα αφήγημα «αχταρμά» που θα απομακρύνει τους Έλληνες και ειδικά τους νεότερους, από την Ιστορία και που θα τους ξεκόψει από τις ρίζες τους.
Να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις σας εσείς αξιότιμα μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ώστε να υπερασπίσετε την Πατρίδα μας από την ισλαμοποίηση και να στηρίξετε τους νέους Έλληνες που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, ώστε να παραμείνουν και να διαπρέπουν εδώ, στην Πατρίδα μας. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για λαμπρούς εορτασμούς, τότε θα μιλάμε για ευκαιρία, προκειμένου να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος και να καταθέσουμε το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο και όχι να κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα δίχως αύριο.
Όσο για το περιβόητο σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μετά λύπης μας βλέπουμε να υποτιμάται η σημαία μας. Εσείς μπορεί να θεωρείτε  ότι επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι το σήμα του 2021, αλλοιώνει τη γαλανόλευκη, το εθνικό ιερό μας σύμβολο. Θεωρείτε ακόμα ότι με το σήμα αυτό  αναδεικνύεται η ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον. Εάν εσείς προτιμάτε μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες, προχωρήστε μόνοι σας και πανηγυρίστε ιδιωτικά. Εμείς δεν μπορούμε για λόγους συνειδήσεως να σας συμπαρασταθούμε σε αυτή την πορεία.
Η ελληνική σημαία είναι συνυφασμένη με την πολυκύμαντη και πολυματωμένη διαδρομή της Ελλάδας και συμβολίζει την Ελευθερία για την οποία έδωσαν τα πάντα, την περιουσία τους και τη ζωή τους, ταπεινοί αλλά και σπουδαίοι Έλληνες και φιλέλληνες της εποχής, άνθρωποι του μόχθου αλλά και σπουδαγμένοι και εφοπλιστές. Η Ελευθερία ήταν δώρο του Σωτήρα Χριστού προς τους ήρωες που προσευχόταν στον Κύριό μας, στην Παναγία Μητέρα Του και στους Αγίους, πριν από κάθε μάχη. Η Ελευθερία είναι βγαλμένη από τα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων αγωνιστών και Νεομαρτύρων. Η Ελλάδα είναι ποτισμένη με το αίμα των ηρώων που θυσιάστηκαν γι΄αυτήν. Το αισθάνεστε αυτό όταν βαδίζετε στην ελληνική γη, αξιότιμα μέλη της Επιτροπής; Πριν χρησιμοποιήσετε την ιερή τους μνήμη για άλλους λόγους εκτός από την τιμή προς τους αγώνες και τη θυσία τους, θα έπρεπε να σκεφτείτε πολύ καλά τι σας έδωσαν και τι τους ανταποδίδετε.
Πηγή:katanixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου