Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

                                                                                          ΠΡΟΣ

ΑΠΟ                                                                                  Διευθυντή/Διευθύντρια & Υπεύθυνο

                                                                                          Εκπαιδευτικό του Τμήματος ……………….

                                                                                          του …..  Σχολείου ……………………….

Επώνυμο: …………………………….                                     Δήμου: ………………………………………………..

Όνομα: …………………………………                                                            ……………/09/2020                       

Όνομα πατρός………………………                 Λαμβάνοντας υπόψη πρώτον, το καθηκοντολόγιο

Α.Δ.Τ.: ………………………………….                 εκπαιδευτικών (Υ.Α. 105657/2002) σύμφωνα με το

Ημερ. Γέννησης: ………………….                  οποίο ο/η εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος για την

Τόπος γέννησης: …………………                  υγεία και την ασφάλεια των μαθητών καθ΄ όλη τη

Δ/νση κατοικίας: ………………...                διάρκεια του σχολικού προγράμματος και  δεύτερον,

…………………………………………….                την πρόσφατη απόρριψη του μέτρου της χρήσης

Τηλέφωνο: ………………………….                  μάσκας σε παιδιά έως 5 ετών από τον Π.Ο.Υ.

email …………………………………..                  (Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας) και την UNICEF,

                                                                       (για δημοτικό χρήση της μάσκας σε παιδιά 6-11  

                                                                       ετών υπό αυστηρές  προϋποθέσεις και κατόπιν

                                                                       συνεννόησης με τους γονείς) (για Γυμνάσιο/Λύκειο

                                                                       ο ασκών την γονική μέριμνα),

εν όψει του κινδύνου ο/η γιός-κόρη μου……………………. …………………………. ………………………… να εμφανίσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας από την υποχρεωτική χρήση μάσκας στον σχολικό χώρο, όπως έχουν αποφανθεί δημοσίως ξένοι και Έλληνες επιστήμονες: Κνησμό, ζαλάδες, αλλεργία, εμετό, ημικρανία, κεφαλαλγία, απώλεια αίσθησης και ισορροπίας, δύσπνοια, λοίμωξη του αναπνευστικού, εμφάνιση οξέως πνευμονικού οιδήματος, ψυχοσυναισθηματική φόρτιση-ψυχολογικός βιασμός, ψυχική τραυματική εμπειρία, λιποθυμία, έμφραγμα-συγκοπή, θάνατος, καθώς και οποιοδήποτε άλλο σωματικό η ψυχικό νόσημα το οποίο θα συνδεθεί με την επιβολή της χρήσης της μάσκας στο παιδί μου.
Ζητώ να μου επιβεβαιώσετε εγγράφως ότι αναλαμβάνεται την Ποινική και Αστική "Εις ολόκληρον" ευθύνη, για ότι προκύψει από την χρήση της  μάσκας, προσωπικά εσείς (Διεύθυνση & Υπεύθυνος εκπαιδευτικός) και οι προϊστάμενοι σας μέχρι εξαντλήσεως της ιεραρχίας. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δεν δύνασθε να επιβεβαιώσετε τα ανωτέρω, επιφυλάσσομαι για κάθε δικαίωμα του παιδιού μου και εμού ως φυσικός του γονέας, να ασκήσω νομική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Αναφέρω ενδεικτικά κάποιους από τους Έλληνες επιστήμονες που έχουν δηλώσει δημοσίως σε μέσα και κοινωνικά δίκτυα, ότι η χρήση της μάσκας σε μεγάλους και κυρίως στα παιδιά, όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τα ανωτέρω:
 1. Ιωαννίδης Ιωάννης-καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας και πληθυσμιακής υγείας στο πανεπιστήμιο του Stanford.
2. Βασιλακόπουλος Θεόδωρος-καθηγητής πνευμονολογίας-εντατικής θεραπείας ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Αθηνών.
3. Φαίδων Βόβολης καρδιοχειρούργος.
4. Χατζής Αναστάσιος-παιδίατρος, εντατικολόγος.
5. Ματσάκης Μάριος-ιατροδικαστής, Γερμανία.
6. Γιανούλη Εύα-ψυχολόγος.
7. Τζορμπατζάκης Χρήστος-παιδίατρος.
8. Αρβανίτης Αργύρης-Γενικός ιατρός.
9. Σκαρλάτος Παναγιώτης-ειδικός επιστήμων Αθήνα.
10. Σπύρου Μιχαήλ-Νευροχειρούργος Κύπρος.
11. Στυλιανάκης Αντώνιος-ιερέας παιδοψυχίατρος Θεσσαλονίκη.
12. Παναγιώτου Αλέξανδρος-κυτταρολόγος.
13. Αυγουστάτος Ιωάννης-ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής.
14. Σύψας Νικόλαος-καθηγητής λοιμωξιολογίας κ.α. (στην πρώτη του δήλωση)
15. Τσιόρδας Σωτήριος-λοιμωξιολόγος (κατηγορηματικότατος, η μάσκα δεν προστατεύει τους υγιείς!)

Για αυτούς τους λόγους και εφόσον δεν μπορείτε να μου εγγυηθείτε όλα τα παραπάνω και μέχρι να αρθούν τα όποια μέτρα, θα αποφασίσω αν θα στείλω ή όχι το παιδί μου στο σχολείο. Σε περίπτωση που η απόφασή μου θα είναι να μη στείλω το παιδί μου στο σχολείο, δηλώνω ότι μέχρι την λήξη της πανδημίας και την άρση της χρήσης της μάσκας εντός του σχολείου, αναλαμβάνω προσωπικά την εκπαίδευση του παιδιού μου με την χρήση της ύλης της τάξης του. Βεβαίως η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ον έτος της ηλικίας του και η παράλειψη για την εγγραφή, η την εποπτεία του ως προς την φοίτησή του τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα. Όμως το άρθρο 458 καταργήθηκε με τον νόμο 4619/2019.

Άρα δεν υφίσταται ποινικό αδίκημα αν δεν στείλω το παιδί μου στο σχολείο. Και μάλιστα για λόγους που αφορούν την προστασία της  υγείας του.

Αναφέρω ενδεικτικά ότι στις 22 Αυγούστου 2020 ο Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) αναθεώρησε την σχετική οδηγία για χρήση της μάσκας από την ηλικία των 12 ετών και άνω.  Επιπλέον ο ΠΟΥ και η UNICEF συμβουλεύουν ότι η μάσκα ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά πέντε ετών και κάτω. (Εδώ θα αναφέρετε σε ποια τάξη θα φοιτήσει το παιδί σας και την ηλικία του)

Σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, δεν επιβλήθηκε η χρήση της μάσκας σε παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού.
Στην Γαλλία την προηγούμενη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, η Γαλλική δικαιοσύνη ανακάλεσε, άρα, αναστέλλει κατ΄ουσίαν, το διάταγμα που επέβαλε από το περασμένο Σάββατο τη γενικευμένη χρήση της μάσκας,  σε δεκατρείς πόλεις των περιφερειών Bas-Rhin, στην Alsace, χαρακτηρίζοντάς την ως «προσβολή κατά της προσωπικής ελευθερίας».

Στην εντολή του, το διοικητικό δικαστήριο του Στρασβούργου έδωσε στην περιφέρεια μέχρι  τη “Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι” το περιθώριο για να εκδώσει νέο διάταγμα σχετικά με τη χρήση μάσκας στο Στρασβούργο και στις 12 άλλες κύριες πόλεις της περιφέρειας.  Η περιφέρεια συμμορφώθηκε με την εντολή του δικαστηρίου.

 Επιπλέον δεν επιτρέπω:

 1ον Καμία ιατρική πράξη (θερμομέτρηση, δειγματοληψία-τεστ) ερήμην μου και χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή μου, εντός σχολείου, (Ν. 3418/2005, άρθ. 12 & 2 παρ. 12).  (Σημειώνω εδώ ότι τα τεστ για τον Covid-19 σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρεια Αττικής του Υπουργείου Υγείας δεν ανιχνεύουν ειδικά τον Covid-19 αλλά όλους τους κορονοϊούς, που σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστα)

Αν παρόλα αυτά αποφασιστεί να γίνει οποιοδήποτε τεστ σε ένα παιδί, έχουν υποχρέωση βάσει της υπ’ αριθμόν 251/2015 απόφασης του κεντρικού συμβουλίου Υγείας, η οποία έχει διανεμηθεί σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες να ειδοποιήσουν τους γονείς. Απαγορεύεται οποιαδήποτε ιατρική πράξη σε ανηλίκους χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των γονέων.  Μετά, είναι υποχρεωτική η παρουσία των γονέων κατά την  διενέργεια της ιατρικής πράξης, με βάση την ίδια την απόφαση. Και εδώ μπαίνει το θέμα αν θα επιτρέψω ή όχι την διενέργεια του τεστ.

Διότι τα άρθρα 2 και 5 του ν. 2619/1998, με τον οποίο κυρώθηκε η διεθνής σύμβαση του OVIEDO, η οποία απέκτησε αυξημένη ισχύ με βάση το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος και ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ όλων των άλλων αντίθετων διατάξεων (όπως αυτής του ν. 4682/2020 περί υποχρεωτικότητας ιατρικών πράξεων, όπως εμβολιασμού, τεστ κλπ) και ορίζει ότι ΚΑΜΙΑ  ιατρική πράξη ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοσθεί επί του ανθρωπίνου σώματος ΧΩΡΙΣ τη ΡΗΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ του ατόμου όταν πρόκειται  για ενήλικο και του γονέα ή κηδεμόνα όταν πρόκειται για ανήλικο.

2ον Δεν επιτρέπω την δημιουργία, χρήση και διάχυση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του ανηλίκου, χωρίς την γραπτή έγγραφη και έγκυρη συγκατάθεσή μου, κατά παράβαση του Ν. 4624/2019 και της Ευρωπαϊκής Σύστασης CM/Rec (2019) για την προστασία δεδομένων υγείας.

Δεν επιτρέπω σε καμία περίπτωση την απομάκρυνση (αρπαγή) του παιδιού μου από το σχολείο για κανένα λόγο και σε καμία περίπτωση,  παρά μόνο την παραλαβή του από εμένα τον ίδιο. Σε διαφορετική περίπτωση είναι απαγωγή σύμφωνα με το άρθρο 324 του Ποινικού Κώδικα (Αρπαγή ανηλίκων) και  αυτομάτως δικαιούμαι της προστασίας του νόμου και των άμεσων νόμιμων ενεργειών μου κατά παντός υπευθύνου.

Εφόσον υπάρχει πανδημία δεν δικαιολογούνται τα ανοιχτά σχολεία. Αν δεν υπάρχει πανδημία δεν υπάρχει λόγος για υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Φρονώ επίσης ότι σε καμία περίπτωση η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται περισσότερο και καλύτερα για την υγεία του παιδιού μου (σωματική ή ψυχική) από εμένα τον φυσικό του γονέα. Διότι μεταξύ του καθήκοντος μου για την εκπαίδευση του παιδιού μου και της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητάς του, διαλέγω οπωσδήποτε το δεύτερο, όχι για να μη μορφωθεί, αλλά για να παραμείνει υγιές και ακέραιο.

 

                                                                                                                                 Ο/Η Αιτών/ούσα

 

                                                                                                            ……………………………………………….

                                                                                                                                               (Υπογραφή)                               

                                                                                    


Παρακαλώ εκτυπώστε και καταθέστε την αίτηση στα σχολεία των παιδιών σας. Ζητάτε να πρωτοκολληθεί και να σας δοθεί αντίγραφο εκείνη τη στιγμή. 

Είναι και μία μορφή αντίστασης και αντίδρασης στον παραλογισμό της χρήσης της μάσκας από το κράτος, εφόσον αποδεδειγμένα δεν υπάρχει πανδημία. Διότι αν υπάρχει πανδημία, γιατί τα σχολεία δεν είναι κλειστά όπως θα έπρεπε σε μία πραγματική πανδημία;

                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου